Legyen óvatos a hamis e-mailekkel

Kedves tagok,

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy kaptunk egyes tagoktól néhány olyan jelentést, hogy Ök kaptak e-mailben illetéktelen meghívókat, vagy arra voltak buzdítva, hogy lépjenek fel bizonyos honlapokra, mindezeket hamisan a Toluna nevében.

Szeretnénk figyelmeztetni Önöket, ezen e-mailek tartalmáról, és biztosítani Önöket, hogy ezek nem származnak a Tolunától, sem annak partnereitől.

Hogyan működik ez az átverés?

Ez a csalási metódus tipikusan ismert mint adathalászás és megjelenik egy pop-up formájában, úgy mint az alábbiakban látszik !

scam-image

Ezek az e-mailek és web helyek,  azt állítva, hogy a Tolunától vannak, nagy ösztönzéseket kínálnak a felmérésekért és biztatják a gyanútlan felhasználókat a személyes adatok megadására, vagy megpróbálják rábeszélni Önöket, hogy kiváltsanak ingyenes jutalmakat, de megkövetelik, hogy fizessék Önök, egy kis szállítási díjat. Miután megadták a fizetési információkat az úgynevezett szállítási díjért, Ök pénzt fognak kivenni az Önök számlájából, az Önök kifejezett hozzájárulása nélkül.

Hogyan tudják a felhasználók elkerülni ezeket a csalásokat?

Az Ön online biztonsága nagyon fontos számunkra, és ezért mi veszünk technikai és szervezési intézkedéseket a személyes adatok védelme miatt, a Toluna.com oldalon, de sajnos ez nem védi meg Önöket a külső oldalaktól .

Mi kedvesen emlékeztetünk minden tagot, hogy:

  • A Toluna sohasem fogja kérni az Önök személyes adatait a biztonságos Toluna.com oldalon kívül.
  • Minden Toluna kérdőív házigazdája a biztonságos szerver: http://ups.surveyrouter.com/
  • A Toluna soha nem kéri az Önök hitelkártya adatait, se nem követeli meg , hogy pénzt fizessenek azért, hogy regisztrálhassanak a a honlapunkon, vagy hogy valamelyik jutalmat Önöknek elküldjük.
  • A Toluna soha nem fogja felkeresni Önöket telefonon direkt marketing céljából vagy, hogy eladjon Önöknek valamit
  • A Toluna kérdőívek csak a regisztrált felhasználóknak lesznek elküldve e-mailben és / vagy közvetlenül közzé lesznek téve a hivatalos honlapunkon a www.toluna.com-on.

 

Hogyan lehet felismerni adathalász oldalakat és e-maileket

  • Ha egy e-mail meghívó megszegi a fenti előírásokat, akkor nagy valószínűséggel az nem a Tolunától jön
  • A Csaló oldalak és e-mailek nem Toluna márkásak
  • A Csaló oldalak és e-mailek nem tartalmazzák a szokásos Toluna azonosító elemeket (hamis a logó, hamis a feladó e-mail cím , stb.)

Ha kapnak, gyanús e-maileket, amelyek állítólag a Toluna részéről vannak, kérjük, ne nyissák ki őket, ne válaszoljanak azokra, és ne is továbbítsák őket senkinek. Inkább mindig töröljek ki őket. Ez egy átverés – ezek az e-mailek csalók, ellopják a személyes információkat és / vagy kisajátítsák a személyes adatokat jogellenes vagy tiltott célra, és nem származnak a mi cégünktől.

Ha valaha is bármilyen kérdésük is van bármely harmadik fél weboldalával kapcsolatban, amely azt ígéri , hogy Toluna kérdőíveket vagy jutalmakat ad, kérjük lépjenek Kapcsolatba Velünk.

Kérjük, osszák meg velünk bármilyen kérdésük vagy észrevételük merülne fel.

Üdvözlettel,

A Toluna Csapat

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s